Projektassistent i Livsmedelsvetenskap

Arbetsbeskrivning

Livsmedelsvetenskap är en del av avdelningen för Livsvetenskaper och består av ca 25 personer.Livsmedelsvetenskap arbetar med forskning och utbildning inom områden som bioprocess/biotillgänglighet av näringsämnen, bioaktivitet hos livsmedelskomponenter, nutritionell bioteknik samt livsmedelskvalitet, livsmedelsprocessning och livsmedelsstabilitet.Under senare år har forskningen inom fiskområdet expanderat kraftigt, och just nu är 12 personer engagerade i olika fiskprojekt rörande hälso-, process- och kvalitetsfrågor.Arbetet innebär medverkan i två olika projekt vilka båda syftar till en ökad användning av underutnyttjade marina råvaror till livsmedelsproduktion.I det ena projektet kommer en muskelvätska från fisk, vilken i tidigare modellstudier visat på starka antioxidativa egenskaper, testas som antioxidativ ingrediens i ett antal olika fiskprodukter.Detta arbete innebär upplägg av produktionsdesign, lagringsstudier samt analys av fett- och proteinoxidationsprodukter.I det andra projektet studeras användandet av en ny process, den sk ?pH-skiftprocessen?för att isolera funktionella proteiner från tre olika råvarutyper; sill, torskskrov och musslor.Arbetet här innebär medverkan vid såväl pilot- som labskalekörningar av pH-skiftprocessen samt analyser av proteinisolatens funktionalitet, sammansättning och stabilitet.Den vi söker har högskolexamen motsvarande magisterexamen i livsmedelskemi med inriktning mot kemi/biokemi.Erfarenhet från arbete inom fiskindustrin är starkt meriterande, liksom god förmåga till självständigt arbete samt till kommunikation med medarbetare såväl inom akademi som industri.

Sammanfattning

Liknande jobb


8 maj 2024