Vikarierande kock till kostenheten

Arbetsbeskrivning

Smedjebacken är en trevlig kommun i södra Dalarna, med bra kombination av trivsamt småstadsliv, storslagen natur, aktivt föreningsliv, ett rikt kulturliv och starten för Strömsholms kanal. En tillväxtkommun med små och stora företag med goda förutsättningar då vi ligger i ett strategiskt bra läge mellan Västerås och Falun/Borlänge.  Sedan länge arbetar vi med en ekologisk inriktning. Smedjebacken är närhet, vatten och utveckling, en kommun för alla. 



Välkommen till Smedjebackens kommun!
Vi är en kommun som med god och stabil ekonomi som grund och med invånarna i fokus arbetar aktivt med utveckling där målet är bästa möjliga verksamhet. Som arbetsgivare är vår styrka prestigelöshet, dialog och korta beslutsvägar. Vi är övertygade om att vi tillsammans kan leva upp till vår värdegrund där välkomnande, engagemang, trygghet och framtidstro är våra ledord.

Kosten
Smedjebackens kommuns kostenhet består av tre köksområden: äldreomsorg, skola och förskola med egen tillagning på plats. Vi tillagar ca 1600 portioner och har 42 st anställda. Mat och måltider är centrala i våra liv, som njutning, som mötesplatser och som kulturbärare. Matvanorna har också stor betydelse för både hälsan och miljön. En näringsriktig måltid som hamnar i magen är extra viktig för våra matgäster och på så sätt kan måltiden bidra till ett mer jämlikt samhälle och en hållbar utveckling.
Kostenheten har ett stort geografiskt område med kök som gränsar till både Ludvika och Fagersta kommun.

Arbetsuppgifter
Vi söker kock för visstidsanställning med stor sannolikhet till förlängning. 

Som kock blir du anställd på kostenheten. Det innefattar att du kan få jobba på flera av alla våra enheter. Behovet som avses denna anställning är med en placering på kommunens största kök som lagar ca 600 portioner. Arbetstiden är dagtid måndag - fredag, helgarbete kan förekomma då viss verksamhet är öppen på helgerna. På längre lov så kan man få jobba på annan enhet då verksamheten minskas på denna skola. Vi har jobbrotation i köket för att alla i köket ska vara trygga i alla arbetsmoment, det innebär att du både lagar mat, serverar i restaurangen, diskar och tar hand om diet kost, vi städar själva i restaurangen på det flesta av våra skolor samt innehar administrativt arbete i den dagliga driften.
Planering och fördelning av dagens sysslor är en grundbult i det dagliga arbetet. Samt att vara en länk mellan kostchef/rektor mot övriga arbetslaget så information nås ut i alla led. Planering görs antingen själv eller tillsammans med övriga kolleger. Arbetsuppgifter innefattar planering, matlagning, plock av varor, salladsberedning, specialkost, daglig rengöring, disk, lättare bakning samt alla övrigt förekommande sysslor. Du behöver även göra varubeställning, via e-portal.

Du behöver följa vår klädpolicy och även låta mobiltelefonen vara under arbetsdagen. Kommer du till vår verksamhet blir du en av våra duktiga kockar som finns för Smedjebacksbon med att ge god service genom trevligt bemötande och välsmakande måltider.

Provanställning kan kommas att tillämpas.

Andra arbetsuppgifter kan förekomma och arbetets innehåll och förutsättningar kan komma och att förändras över tiden. 
Vi ser gärna att du börja din anställning hos oss enligt överenskommelse och att erforderligt beslut fattas.

Kvalifikationer
Du behöver ha relevant utbildning för uppgiften som kock samt flerårig erfarenhet inom storköksyrket, alternativt det som vi bedömer likvärdigt.   
Du behöver ha bra datavana då mycket kommunikation både i det vardagliga arbetet och digitalt sker via mail. Vi tillämpar digitala möten och hybridmöten och ser det som en självklar del att vara närvarande på möten du blir inbjuden till.

Kunskap om specialkost och konsistens anpassad kost från offentligverksamhet ser vi som en självklarhet.

Erfarenhet av privat sektor är meriterande samt om du har kunskap av bageri/kallskänka, det kan sätta guldkant till våra gäster. Att du jobbat i kostdatasystem eller likvärdig modul där man jobbar med matsedelsplanering ser vi som positivt.

Personliga egenskaper
Du behöver ha struktur i arbetet, värnar om ordning och reda, vara delaktig/ansvara för att planera dagen samt ligga steget före i din planering åt både dig själv och andra i köket. Vilja bidra till god service, maten ska både smaka och se bra ut. Du strävar alltid efter högsta kvalitet på maten du serverar och drivs av ett genuint intresse för mat. Att tänka miljösmart och ekonomiskt när det gäller matlagning.
Ett bra pedagogiskt kundbemötande är av stor vikt.
Vi vill att du kan arbeta självständigt så du kan driva uppdrag och ta ansvar på egen hand.
Du ska kunna samarbeta med kolleger och kunder då du är en viktig kugge i vår dagliga verksamhet, samtidigt har du ett professionellt bemötande mot Smedjebacksbon, kolleger, chef och föra bra dialoger vid förändringar som påverkar deras verksamhet.

Vi erbjuder
Vi tillämpar måltidsuppehåll, ej rast. 
Vi vill erbjuda dig en trevlig arbetsplats med fokus på arbetsmiljön för dig och dina medarbetare, vilket även innebär rökfri arbetstid. Eftersom vi tror på dialog i vår kommun erbjuder vi dessutom en dialogutbildning till alla nya tillsvidareanställda. Vi vill ha frisk och aktiv personal och vi hoppas att vårt friskvårdsbidrag bidrar till detta samt vår personalförening, Smeden. Att åka kollektivt är bra för miljön och därför kan du som medarbetare få köpa busskort till rabatterat pris, tillsammans kan vi göra skillnad. Att förvalta det vi värnar om ser vi som självklart och vi är stolta över vårt finska förvaltningsområde där du som finsktalande mer än gärna få stärka upp med din kunskap. Vi erbjuder dig en arbetsgivare som tror på sina medarbetare.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringsprocessen.
Läs mer om oss på smedjebacken.se och hur vi hantera dina personuppgifter enligt GDPR.
All rekrytering sker digitalt och via vår externa länk tillrekryteringssystemet Webcruiter.
Vid problem av registrering av CV var god kontakta Webcruiter support. 

Kontaktinformation
Anna Hane Karlsson, Kostchef, +46240660311, anna.hane.karlsson@smedjebacken.se

Malin Pålsson, Bit. kostchef, 0240-66 00 99, malin.palsson@smedjebacken.se

Eva Forsberg, Facklig Kommunal, 010-442179, eva.forsberg@edu.smedjebacken.se

Arbetsplats
Vasagatan 14

777 81 Smedjebacken

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Smedjebackens kommun
  • 1 plats
  • Tills vidare
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 5 juli 2022
  • Ansök senast: 14 augusti 2022

Liknande jobb


5 maj 2024

3 maj 2024

Kock till Kostenheten

3 maj 2024