Vikarierande kock till storkök på Blackebergs gymnasium

Vikarierande kock till storkök på Blackebergs gymnasium

Arbetsbeskrivning

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.



Arbetsplatsbeskrivning
Skolan formas av ledorden trivsel och lärande samt idén om ett väl utvecklat samledarskap.

Miljön präglas av högpresterande, engagerade och motiverande elever. Skolan har ett högt söktryck och vi har därför höga antagningspoäng. Blackebergs gymnasium rankas som ett av de bästa gymnasierna i Stockholm. Vi utvecklar ständigt vårt fina studieklimat, som präglas av ett respektfullt samarbete och stark gemenskap mellan personal och elever. Vår styrka är att vi lyckas kombinera hög kvalitet på utbildningen med en trivsam miljö och många roliga elevaktiviteter. Blackebergs gymnasium har ca 1230 elever och 110 medarbetare. Läs mer på https://blackebergsgymnasium.stockholm.se

Arbetsbeskrivning
Vi söker nu förstärkning i köket av ytterligare en kock som är nyfiken och intresserad av att utvecklas i yrket genom att laga god och näringsrik mat till väldigt viktiga personer. Det är viktigt att du som kock är lyhörd, nytänkande och har hög servicekänsla. Kockarna är viktiga för att medverka till att utveckla skolmaten. Vi har högt satta mål och ska bli en av de ledande och bli uppmärksammade för vårt arbete med skolmaten och skolrestaurangen.

Maten vi serverar ska alltid vara god, tilltalande, modern, nyttig och framförallt ska maten hamna i magen. Vi arbetar målinriktat med att minska matsvinnet, höja andelen ekologiskt och utveckla skolmåltiden.

Skolmaten är viktig för att eleverna ska få en bra skoldag och bra skolresultat. Skollunchen ska alltid locka till att smaka, prova nya maträtter och göra eleverna mätta. Kockarnas uppgift blir att medverka till att det blir så!

 I köket arbetar kockar samt köksbiträden med tillagning av all mat och diskning av grovdisk. I skolrestaurangen arbetar köksbiträden och ett cafe´biträde tillsammans arbetar vi med att servera alla elever och personal  en vällagad god och näringsriktig måltid lunch.

Alla medverkar i arbetet med egenkontroll. Arbetet ställer stora krav på alla medarbetare att vara noggranna, arbeta rent och alltid ha matgästerna - eleverna i fokus.

Beredning och tillagning av skolmåltider inklusive specialkost.

Medverka vid planering av matsedlar.

Beställning av matvaror.

Medverka i arbetet med egenkontroll.

Kvalifikationer

3-årigt gymnasium inom livsmedelsprogrammet eller motsvarande kompetens.

Utbildning i egenkontroll och HACCP är ett krav. Det är viktigt ur säkerhetsynpunkt att man kan tala, läsa och skriva svenska. Datavana med att läsa/skriva mail, söka information på nätet är ett krav. Erfarenhet av att arbeta med egenkontroll och HACCP.

Erfarenhet av arbete som kock eller högre befattning i storkök, restaurang, hotell eller likvärdigt arbete inom livsmedelsindustri.

Erfarenhet av kost program som Mashie eller Aivo är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt
På Blackebergs Gymnasium arbetar vi med moderna metoder med god arbetsmiljö i fokus. Vi vill ha medarbetare med god helhetsförståelse som sätter god service till matgästerna som en självklarhet. Det är viktigt att du ser och bemöter medarbetare och matgäster på ett trevligt och professionellt vis. Du är van att ta ansvar och om det behövs leda arbetet på en station. Arbetet kräver att man kan tala, läsa och skriva svenska.

Den som erbjuds arbete ska innan anställning lämna registerutdrag ur belastningsregistret. På Blackebergs Gymnasium samarbetar vi och alla är här för eleverna skull. Det är viktigt att man har förståelse för det.

 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Sammanfattning

Liknande jobb


26 april 2024

Kock

Kock

26 april 2024

Butiksmedarbetare i delikatessavdelningen med fokus på matlagning

26 april 2024