Chef till Team Risk-/nyttohantering och miljö

Chef till Team Risk-/nyttohantering och miljö

Arbetsbeskrivning

Vill du leda ett team som arbetar med säkra och hållbara livsmedel? Vill du därtill vara med och bidra till att Livsmedelsverkets målgrupper får information om hållbar livsmedelskonsumtion och inte blir lurade om vad maten innehåller? Då ska du söka tjänsten som Teamchef för team Risk/nyttohantering och miljö.

Team Risk-/nyttohantering och miljö

Teamet har som huvuduppgift att arbeta med risk- och nyttohantering i frågor som rör säkra livsmedel och hållbar livsmedelskonsumtion inom områdena toxikologi, mikrobiologi, allergi och miljö. Arbetet präglas av en tvärvetenskaplig dialog med mycket utåtriktad verksamhet - det vi gör når ut i samhället. Den risk- och nyttohantering som utförs av teamet är den extra pusselbiten som behövs när lagstiftning och kontroll behöver kompletteras med exempelvis ett råd. Teamet ansvarar för Livsmedelsverkets arbete med miljöfrågor och klimatanpassning inom livsmedelssektorn, samordnar avdelningens kvalitetsarbete och medverkar i Livsmedelsverkets övriga arbete med civilt försvar. Teamet ansvarar även för Livsmedelsverkets Upplysningstjänst – Fråga oss.

I teamet, som tillhör avdelningen Hållbara matvanor, arbetar idag åtta personer med olika kompetenser och stort engagemang. Vi har förmånen att få arbeta med en bredd av frågor, där vi medverkar till säkra livsmedel samtidigt som vi driver omställningen till en hållbar livsmedelskonsumtion.

Arbetsuppgifter

Vi söker en teamchef som med aktivt ledarskap vägleder och utvecklar teamet såväl i det dagliga som i det strategiska arbetet. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp, där du driver relevanta frågor och aktivt medverkar till avdelningens utveckling.

Som teamchef har du personal- och arbetsmiljöansvar för medarbetarna i teamet. Kompetensen i teamet är hög, och du drivs av att skapa förutsättningar för medarbetarna att utvecklas. Du säkerställer att teamet har rätt kompetens nu och i framtiden.

Avdelningen har mycket samarbete med andra myndigheter i framför allt Sverige och Norden, men även andra EU-länder. Nätverket är brett, du bidrar till att utveckla och vårda våra goda relationer med kollegor och externa samarbetspartners inom myndigheter, vård, näringsliv och akademin. Myndighetens bidrag till det civila försvaret är en viktig uppgift, och tjänsten är säkerhetsklassad.

Din profil

Vi söker dig som har relevant naturvetenskaplig universitets- eller högskoleexamen samt arbetslivserfarenhet inom ett eller flera av ämnesområdena mikrobiologi, toxikologi, biologi, allergi, miljö, nutrition, agronomi. Det är meriterande om du har en doktorsexamen inom teamets ansvarsområde. Du ska ha erfarenhet av arbete med att analysera, omsätta och kommunicera information från vetenskapliga underlag. Du har bakgrund i och erfarenhet från livsmedelssektorn. Det är även meriterande om du har erfarenhet av konsekvensbedömningar. Erfarenhet av personalansvar, verksamhetsstyrning och att bygga upp processbaserade kvalitetssystem är också meriterande. För tjänsten krävs att du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Som person är du utåtriktad och kommunikativ. Ditt arbetssätt är strukturerat och strategiskt och du eftersträvar kvalitetssäkrade arbetsflöden. Du drivs av att engagera medarbetare och har ett intresse för att utöva ett ledarskap som utvecklar medarbetare. Teamet har många samarbeten och uppdrag både inom och utanför Livsmedelsverket. Det är därför avgörande att du är initiativtagande, beslutsmässig och har god samarbetsförmåga. Vi ser gärna att du har erfarenhet av nätverksbyggande och samverkan med intressenter utanför myndigheten. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Därför måste du vara svensk medborgare.

Kontakt: Du är välkommen att kontakta rekryterande avdelningschef Britta Ekman. Representant för Saco är Åsa Brugård Konde och för ST Anders Staffas. Samtliga nås via växel, tel. 018-17 55 00. 

Sista ansökningsdag: 2022-06-07. Ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb, märk ansökan med diarienummer.

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse

Område/avdelning: Undersökning och vetenskapligt stöd/Avdelningen Hållbara matvanor/Team Risk-nyttohantering och miljö

Diarienummer: 2022/02290

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

All tillsvidareanställd personal vid Livsmedelsverket är krigsplacerad inom myndigheten.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.


Livsmedelsverket arbetar för säker mat och bra dricksvatten, bra matvanor och att ingen ska bli lurad om vad maten innehåller. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd, kontroll och krisberedskap.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Livsmedelsverket
  • 1 plats
  • Tills vidare
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 25 maj 2022
  • Ansök senast: 7 juni 2022

Besöksadress

Hamnesplanaden
None

Postadress

Box 622
UPPSALA, 75126

Liknande jobb