Food & Beverage Manager till Elite Hotel Ideon

Arbetsbeskrivning

Elite Hotels of Sweden är Sveriges största privatägda hotellkedja med över 40 kvalitetshotell från Malmö i söder till Kiruna i Norr. Elite Hotel Ideon är placerat i norra delen av Lund och är en del av stadens högsta byggnad Ideon Gateway. Hotellet erbjuder 178 smakfullt inredda hotellrum, och många har en fin utsikt över det skånska landskapet. På hotellet finns också nio konferenslokaler och två restauranger.

Nu söker vi en Food & Beverage Manager

Ditt uppdrag
Du har det övergripande ansvaret för ditt ansvarsområde som innefattar restaurangerna NorthEast och Paolo´s, avdelningarna kök, frukost, konferensfika och banketter – även med dess administrativa uppgifter. Att leverera den bästa gästupplevelsen står i fokus, liksom att följa ekonomiska nyckeltal och säkra en god arbetsmiljö. Du rapporterar direkt till hotelldirektören och ingår i hotellets ledningsgrupp.

I ditt uppdrag ingår bland annat att driva och motivera till ökad merförsäljning och att upprätta och uppfylla satta mål. Du ansvarar för beställningar och inventering samt livsmedelshantering enligt myndighetskrav.

Ett framgångsrikt hotell bygger på nära samarbete mellan avdelningscheferna och där har du en viktig roll att upprätthålla och förstärka teamandan. Med en gemensam organisation på ca 35 heltidsanställda medarbetare krävs det att vi hjälps åt över avdelningsgränserna och har en stark gemensam vi-anda.

Elite Hotels of Sweden är ett stabilt och tryggt bolag med kvalitetsprofil och fokus på gästnöjdhet. Företaget står inför en expansiv period, vilket borgar för en spännande resa för dig som tar klivet in i organisationen.

Din profil
I din roll som ledare skapar du trygghet och stabilitet. Kvalitet är ett av dina ledord och du brinner för att leverera den bästa gästupplevelsen. Du ser helheten samtidigt som du har fokus på de viktiga detaljerna och lämmar inget åt slumpen.

Du har ett ekonomiskt sinne, förstår vikten av lönsamhet och är väl förtrogen med kalkylering och fakturering. Det är ett önskemål, men inte ett krav, att du är utbildad sommelier.

Din bakgrund
Du har branscherfarenhet och kommer troligtvis från en liknande roll. Du har tidigare hanterat stora banketter, bröllop och room service och är van vid krävande gäster som förväntar sig stil och höjd. Du bemästrar hantverket, vet hur man komponerar menyer och anpassar dryckesmenyer.

Du är van vid ekonomistyrning och att skapa lönsamma processer genom arbete med nyckeltal, kostnadskontroll och bemanningsoptimering baserat på gästservice, arbetsmiljö och ekonomisk effektivitet.

Tjänsten är en 100% tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Mycket god svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

Låter detta som du?
Välkommen med din ansökan snarast, urval sker löpande. I denna rekrytering samarbetar vi med Pointpeople Rekrytering och Executive Search. För ytterligare information vänligen kontakta Pauline Berndtsson, 0739-60 80 31.

Kontaktpersoner på detta företaget

Helena Larson

Tina Tropp Jerresand

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Pointpeople
  • 1 plats
  • Tills vidare
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 25 september 2023
  • Ansök senast: 22 oktober 2023

Besöksadress

Grev Turegatan 20
None

Postadress

Grev Turegatan 20
Stockholm, 11446

Liknande jobb


Bistroansvarig på Nautica Skeppsbistro

Bistroansvarig på Nautica Skeppsbistro

15 april 2024

Restaurang chef Köks chef

Restaurang chef Köks chef

9 april 2024

Restaurangansvarig

Restaurangansvarig

11 maj 2024

Restaurangchef - ChopChop Falun

Restaurangchef - ChopChop Falun

10 maj 2024