Restaurangchef

Restaurangchef

Arbetsbeskrivning

Got Event är Göteborgs Stads evenemangs- och arenabolag och driver några av Sveriges mest älskade arenor: Bravida Arena, Frölundaborg, Gamla Ullevi, Scandinavium, Valhallarinken, Ullevi, Valhallabadet, Valhalla IP och Valhalla Sporthallar. Starka varumärken som alla bidrar till att Göteborg upplevs som en attraktiv och spännande stad att bo i, att arbeta i och att besöka.
Vi arrangerar också - tillsammans med Svenska Ridsportförbundet - Gothenburg Horse Show som är en av världens främsta inomhustävlingar för ridsport.
Varje år besöker cirka 2 miljoner människor ungefär 400 idrotts- och underhållningsevenemang på någon av våra arenor. Dessutom välkomnar vi årligen nästan en halv miljon badbesökare till Valhallabadet.
Vi är cirka 130 medarbetare som ger allt för att skapa bra förutsättningar för genomföra evenemang i världsklass. Vi brukar säga att vi bidrar till att skapa magiska ögonblick!
Bolaget omsätter ungefär 200 miljoner kronor, vi bedriver ett aktivt miljöarbete och vi är miljödiplomerade.

ARBETSUPPGIFTER
Got Event AB söker nu en Restaurangchef till Scandinavium arenas restauranger.
Vi söker en person med ansvarsställning, då tjänsten ställer höga krav på dig som arbetsledare.

Du kommer att arbeta tillsammans med köksmästare och Food & Beverage Manager och det är vi tre tillsammans som ansvarar för driften samt utvecklingen av verksamheten. Till din hjälp utöver detta finns timpersonal samt bemanningsföretag att tillgå.
Våra arbetsuppgifter är klassisk restaurangdrift under pågående evenemang såsom hockey, diverse konserter samt exempelvis Gothenburg Horse Show. Givetvis tillkommer för- samt efterarbete. Under ett normalt evenemang säljer vi allt mellan 100-200 trerätters, lika många varmrätter samt ytterligare ett hundratal bufféer, och allt detta under relativt kort tid.

Arbetsuppgifter
I rollen som Restaurangchef har du ett delansvar tillsammans med Food & Beverage Manager för att:
- Planera och genomföra arbetet på Scandinaviums restauranger.
- Strukturera upp arbetet före, under och efter evenemang.
- Ansvara för driften i restaurang och bar.
- Bemanna samt leda och fördela arbetet i matsal och bar. Tjänsten inkluderar även traditionellt hovmästararbete.
- Effektivisera, strukturera och förbättra det dagliga samt långsiktiga arbetet.
- Skapa en arbetsmiljö som gör att de som jobbar hos oss känner sig välkomna, stimulerade och motiverade.
- Leda och lära upp ny personal samt praktikanter.
- Programmera kassasystem.
- Beställa varor såsom förbrukningsmateriel, drycker, snacks och dylikt för den dagliga driftens behov.
- Inventera varulager.
- Arbeta med utveckling av enheten operativt och till viss del även strategiskt.
- Rekrytera ny personal.
- Följa upp städrutiner, den allmänna ordningen i restauranger, barer, källare samt lager.
- Skapa en förståelse för företagets ekonomi när det kommer till våra nyckeltal som personal-, mat-, samt dryckeskostnader.

Tjänsten är till stor del förlagd under dagar och kvällar.

KVALIFIKATIONER
Formella kompetenser
Restaurangutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
Minst 5 års erfarenhet från restaurangbranschen med minsta erfarenhet som hovmästare i arbetsledande ställning.
Erfarenhet från större anläggningar samt arrangemang och dokumenterat goda ledaregenskaper.
Goda gastronomiska kunskaper.
Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Personliga kompetenser
Som person är du innovativ med en förmåga att prioritera rätt arbetsuppgifter och delegera dessa under stor stress. Du har även höga sociala färdigheter.

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Göteborgs Stad , Got Event AB
  • 1 plats
  • Tills vidare
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 26 januari 2022
  • Ansök senast: 10 februari 2022

Liknande jobb


20 maj 2022

Hovmästare med ansvar

Hovmästare med ansvar

20 maj 2022