Sous Chef

Sous Chef

Arbetsbeskrivning

Som Sous Chef på G Swensons arbetar du som ansvarig köket med en bra överblick över köket för att upprätthålla den kvalitet vi strävar efter. Med 160 platser inklusive uteservering serverar vi en ala carte meny för 2-3 sittningar per kväll, oftast två eller tre rätter. Vi är dessutom öppna för lunch som även den har ett högt tempo.

På G Swensons har vi ett litet kök med en stor ambition, och det märks när våra gäster kommer långväga för att äta en av våra klassiker eller prova på någon av våra nya rätter där vi har möjlighet att vara kreativa. Vi arbetar lokalt med våra odlare och producenter, och kör och hämtar råvarorna färska så gott som varje morgon vilket är en fantastisk ynnest. Det vi serverar till våra gäster följer säsongerna och det gör oss kreativa i köket.

Som Sous Chef hos oss jobbar du nära Kökschefen och utvecklar menyer, sköter dagliga inköp med överblick från Kökschef, plockar grönsaker från stranden och andra omgivningar.

Positionen är räknad som 95% köksarbete och 5% admin, du jobbar som kock på den station som behöver det. Ser gärna att du är väldigt flexibel och erfaren inom både Varma, Kalla och desserköket.

På G Swensons är tempot mycket högt under sommartid och du behöver ha en hög stresstålighet och inte vara rädd för att jobba över för att få dagens uppgifter färdiga.

Anställningsperiod

Maj - September

Du kommer till exempel att:

- Förbereda, laga och lägga upp rätter
- Ansvara för att mise en place för köket alltid är bra och förberedd i tid
- Ansvara för att alla rätter är lagade korrekt efter recept och smakar som de ska
- Ansvara för att preppen tillagas snabbt, effektivt, med kvalitet och läggs upp på rätt korrekt på tallrik
- Följer alla hygienregler som finns samt de rutiner och policys vi har på G Swensons, att din station alltid är snygg, fräsch och hygiensk
- Ha en förståelse för ekonomin i köket och arbeta för att minska kostnader och matspill
- Ta emot varor och pricka av mot följesedel enligt rutin
- Städa din avdelning i köket efter varje skift
- Förbereda din avdelning i köket inför varje skift
- Förbereda mise en place
- Arbeta & ansvara för kök på catering
- Hjälpa kökschefen med daglig inventering och beställning
- Hjälpa kökschefen med skapandet av nya rätter och menyer
- Hjälpa till i andra avdelningar såsom kökschef önskar


Vi vill att du är:

- Har flera års erfarenhet inom som kock
- Har utbildning inom hotell och restaurang
- Brinner för att laga mat och tycker att jobba i kök är det roligaste som finns
- Du är en ödmjuk lagspelare och gillar att kommunicera med dina medarbetare
- Du har hög kunskap om mat
- Du tycker det är roligt att göra det lilla extra i köket
- Du en är utpräglad kock som är kreativ och öppen för nya idéer och lösningar


Vi söker dig som har flerårig erfarenhet i köket. Du en god kommunikatör och lagspelare, och att vara noggrann och arbeta med de små detaljerna är självklart för dig

Sammanfattning

  • Arbetsplats: G Swensons Krog
  • 1 plats
  • 3 - 6 månader
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 10 april 2020
  • Ansök senast: 27 september 2020

Liknande jobb


Erfaren kock

15 april 2024

3 april 2024

Sous chef

3 april 2024