Teamchef för Mat och Måltider

Arbetsbeskrivning

Säker mat, bra dricksvatten, ärlig mat och bra matvanor – det är vårt recept på matglädje. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd och kontroll. På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 500 medarbetare, varav drygt 300 i Uppsala och ytterligare 200 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.

 

Beskrivning av område/avdelning/team

Avdelningen utvecklar och vidareförmedlar information och råd som är så tydliga att de förstås, används och skapar värde hos målgrupperna. 


• Genom råd, stöd och inspiration skapar vi förutsättningar för bra matvanor i befolkningen. 
• Vi hanterar, utvecklar och driver frågor om risk, nytta och miljö i livsmedel. 
• Vi arbetar för tryggad försörjning av säkra livsmedel och säkert dricksvatten, även i kris och krig.

Avdelningen består 26 medarbetare uppdelade på tre team. Du kommer ansvara för teamet mat och måltider, här finns Livsmedelsverkets kompetenscentrum för offentliga måltider inom vård skola omsorg, huvudansvaret för Livsmedelsverkets varumärke nyckelhålet, WHO Focal Point för området matvanor och vårt arbete med Livsmedelsverkets kostråd. Som teamchef ingår du i ledningsgruppen för avdelningen som består av de tre teamcheferna och chefen för avdelningen.

 

Arbetsuppgifter

Du kommer vara teamchef för team Mat och Måltider. Vi letar efter en person som kan leda och utveckla teamet och styra mot uppsatta mål. Team består av 8 personer med stor erfarenhet av att arbeta med riskhantering och insatser för bra matvanor i befolkningen. Du ska kunna företräda Livsmedelsverket nationellt och internationellt inom området bra matvanor på ett professionellt sätt. Du ska också vara en resurs i teamets gemensamma arbete och du kommer troligen få projektansvaret för något av de regeringsuppdrag som tilldelas Livsmedelsverket.

Ett av Livsmedelsverkets nya fyra övergripande mål är att "de som äter sämst, äter bättre" vilket kommer vara styrande för verksamheten inom området bra matvanor de kommande åren. Just nu leder vi tillsammans med Folkhälsomyndigheten ett regeringsuppdrag där vi ska föreslå insatser för att främja hälsa relaterat till matvanor och fysisk aktivitet. Resultatet av detta uppdrag är mycket viktig för oss som myndighet och inriktningen för teamets fortsatta arbete.

Utöver det arbete som utgår från instruktionen och regleringsbrevet, ansvarar teamet för flera särskilda regeringsuppdrag vilket starkt påverkar vår verksamhet. Det dagliga arbetet präglas av snabba omprioriteringar för att kunna svara på frågor från media, företag och konsumenter. Denna blandning av korta bollar och långa projekt ger alla i teamet en särskild utmaning. Vi ska kunna rycka in och hjälpa varandra och snabbt ställa om det egna arbetet. Flera av de projekt som teamet leder består av projektgrupper sammansatta av personer från flera av Livsmedelsverkets avdelningar, oftast kommunikationsavdelning och risk- och nyttovärderingsavdelning, vilket ställer krav på en sammanhållning såväl inom teamet som med andra medarbetare på Livsmedelsverket.

 

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom folkhälsovetenskap, nutrition, kostvetenskap, livsmedelsvetenskap eller annan relevant inriktning, gärna disputerad. Du har några års erfarenhet av att arbeta som chef eller som projektledare för större projekt. Du bör ha erfarenhet av att företräda ditt område i media och i större sammanhang internationellt och nationellt. Erfarenhet från arbete inom livsmedelskedjan, vården eller på annat sätt där du kommit i kontakt med hälsofrämjande folkhälsoarbeteser vi som meriterande.

Som person är du utåtriktad och strukturerad. Livsmedelsverket är beroende av andra aktörer för att bidra till en bättre folkhälsa, varför det är viktigt att du är bra på att bygga nätverk och samarbeta. Du bör vara analytisk och kunna omsätta övergripande målsättningar i konkreta insatser för bra matvanor. Du har en god kommunikativ förmåga och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska. Vi letar efter en person som passar väl in i teamets gemenskap och som kan leda och göra strategiska prioriteringar, skapa arbetsglädje och utveckla teamets arbete mot uppsatta mål. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Kontakt: Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Ulla Nordström. Representant för SACO är Åsa Brugård Konde. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00. 

Sista ansökningsdag: 2017-02-12. Ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb

Anställningsform: Tillsvidare

Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse

Område/avdelning: Råd och beredskapsavdelningen

Diarienummer: 2017/00573

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

 

Välkommen med din ansökan!

 

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Livsmedelsverket UPPSALA
  • 1 plats
  • Tillsvidare
  • Heltid
  • Månadslön
  • Heltid/ Ej specificerat
  • Publicerat: 24 januari 2017

Besöksadress

Hamnesplanaden
None

Postadress

Box 622
UPPSALA, 75126

Liknande jobb


Researcher in Sustainable Nutrition

Researcher in Sustainable Nutrition

21 februari 2023

13 december 2022

Regulatoriskt sakkunnig

Regulatoriskt sakkunnig

7 december 2022