Vikarierande enhetschef till Sundsvalls Mat & Måltider

Vikarierande enhetschef till Sundsvalls Mat & Måltider

Arbetsbeskrivning

Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn.

Sundsvalls kommun är inne i ett spännande skede. Med målen att skapa 5000 nya jobb till 2030, att bli klimatneutrala samt att utjämna de sociala skillnaderna så jobbar vi hårt för att ligga i framkant.

Sundsvalls Mat & Måltider står för den offentliga gastronomin i Sundsvalls Kommun. Vårt uppdrag är att servera goda, hållbara och hälsosamma måltider så att kommunens matgäster kan nå sina mål. Vi arbetar för mer ekologiska och säsonganpassade råvaror och självklart lagar vi nästan allt från grunden. Sedan 2022 har kommunen en samlad måltidsverksamhet som du finner i kommunens servicecenter och det första uppdraget handlar om att skapa likvärdiga och kostnadseffektiva måltider.

Nya, bättre och större Sundsvalls Mat & Måltider består av ca 280 medarbetare fördelat på ca 100 arbetsplatser som arbetar med att laga och servera mat till matgäster i förskola, grundskola, gymnasieskola och äldreomsorg. Avdelningen består av avdelningschef, biträdande avdelningschef, stab, sektionschefer och elva enhetschefer. Enhetscheferna ansvarar för omkring 20-30 medarbetare och flera arbetsplatser inom olika geografiska områden i kommunen.

Vi söker dig som med stort engagemang och ett genuint intresse för den offentliga gastronomin vill göra skillnad i vår måltidsverksamhet. Tjänsten är ett vikariat på åtta månader med eventuell möjlighet till förlängning.

ARBETSUPPGIFTER
Enhetschefen leder sina medarbetare i det dagliga arbetet samt ansvarar för att bygga upp och löpande effektivisera, samordna och utveckla arbetet inom enheterna.
I rollen ingår verksamhets-, budget- och resultatansvar för enheterna samt direkt personalansvar för omkring 20-30 medarbetare och flera arbetsplatser.

I dina arbetsuppgifter ingår även att:
• dagligen leda, coacha, följa upp och utveckla medarbetarna inom enheten för att nå uppsatta mål
• säkerställa bemanning
• ansvara för att planera, genomföra och följa upp enhetens arbete gentemot uppsatta mål
• säkerställa god leverans, kvalitet och service till våra kunder samt att ständigt utveckla våra arbetssätt
• utveckla måltidsleveransen i samråd med avdelning och kunder
• genomföra kunddialog och representera måltidsavdelningen i relevanta forum

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har akademisk examen inom kostvetenskap så som kostvetare, kostekonom, dietist, nutritionist eller gastronom. Alternativt har du kockutbildning i kombination med minst två års erfarenhet i arbetsledande position som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Vi förutsätter att du har minst ett års chefserfarenhet i första linjen med personalansvar och att dagligen leda andra i operativt arbete. Vidare har du även erfarenhet av ledningsarbete så som chef, projektledare eller annan likvärdig erfarenhet.

Det är meriterande om du har:
• ledarskaps eller chefsutbildning
• utbildning inom förändringsledning
• erfarenhet av arbete som chef i kommunal organisation
• erfarenhet av budgetarbete
• erfarenhet av offentlig gastronomi
• erfarenhet av arbete med förändringsarbete
• erfarenhet av kostdatasystem (Matilda)
• erfarenhet av ekonomisystem (Raindance och Qlik sense)
• erfarenhet av personalsystem (Heroma)
• god kännedom om verksamheter vi arbetar med

Tjänsten ställer krav på mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i såväl tal som i skrift samt goda kunskaper i Office-paketet.

I din roll som ledare är det naturligt för dig att ha ett helhetsperspektiv där du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. För att nå verksamhetens mål planerar du arbetet på ett strukturerat sätt och tar de initiativ som krävs. Du trivs bra med att samarbeta med andra, är trygg och har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter.

B-körkort är ett krav.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: https://www.raddning.info/om-oss/jobba-hos-oss/raddningstjanst-i-beredskap

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Servicecenter
  • 1 plats
  • 3 månader – upp till 6 månader
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 9 mars 2023
  • Ansök senast: 26 mars 2023

Liknande jobb


Enhetschef kart och GIS

Enhetschef kart och GIS

16 maj 2024

Chef enheten tjänsteutveckling

Chef enheten tjänsteutveckling

16 maj 2024

Chef enheten tjänsteutveckling

Chef enheten tjänsteutveckling

16 maj 2024

Chef enheten tjänsteutveckling

Chef enheten tjänsteutveckling

16 maj 2024