Kostekonom/Biträdande enhetschef vid Kostenheten

Arbetsbeskrivning

Kostenheten i SDF Älvsborg ansvarar för mat till samtliga skolor och några förskolor, under hösten 2009 kommer resterande förskolor att tillföras verksamheten. Vi har höga ambitioner och den nyorganiserade Kostenheten skall leda till ökad kvalitet på maten, en ökad andel miljömåltider, nöjdare kunder och medarbetare. ARBETSUPPGIFTER Tillsammans med enhetschef kommer Du att arbeta övergripande för att strukturera, förbättra, utveckla och kvalitetssäkra kostfrågor inom Stadsdelen. Arbetet innebär bland annat att tillsammans med köksmästare utveckla och ansvara för matsedelplanering, att göra förkalkyler i form av Tekniska menyer, aktivt arbete med implementering av riktlinjer för Projekt Måltid Göteborg, ansvar för egenkontroll och utveckling av den, att införa kostplaneringssystem (AIVO), framtagande av riktlinjer för verksamheten, metodutveckling i våra kök, deltagande på och planering av matråd. Du kommer även vara chef för en del av verksamheten med personal - och personalbudgetansvar. I arbetet ingår vidare ansvar för kompetensutveckling och utbildning av vår egen personal i kostfrågor t.ex. livsmedelshygien. På sikt kommer Du vara en resurs avseende kostkompetens för våra andra verksamheter, t.ex. äldreomsorg. KVALIFIKATIONER Du är kostekonom eller har likvärdig utbildning. Vi ser gärna att Du har arbetslivserfarenhet från kostområdet, helst i arbetsledande funktion, Du bör också ha vana att förmedla dina kunskaper till andra. Goda IT-kunskaper och erfarenhet av kostplaneringssystem är ett krav. Är du en positiv, målinriktad, engagerad, professionell och kreativ person med vana att arbeta både självständigt och i grupp kan Du vara den vi söker.

Sammanfattning

Liknande jobb


Enhetschef till Måltidsservice

Enhetschef till Måltidsservice

19 september 2023

Ansvarig kock

Ansvarig kock

12 juli 2023

Restaurant Manager

7 juni 2023

12 april 2023